Praktijk voor Natuurlijk Gezond Zijn
Alphen aan de Rijn

Body Stress Release

Body Stress Release is een unieke gezondheidstechniek die het lichaam in staat stelt het zelfherstellende vermogen optimaal te benutten. BSR ondersteunt het lichaam om de vastgezette spierspanningen los te laten. Deze gezondheidstechniek is afkomstig uit Zuid-Afrika. Het is uniek omdat de behandelwijze niet te vergelijking is met andere aanvullende gezondheidstechnieken.

De oorzaken van het vastzetten van spierspanning (body stress) kan verschillend zijn. Lichamelijke overbelasting kan acuut ontstaan door een verkeersongeval, een ernstige val of verkeerd tillen van een zwaar voorwerp. Ook kan het langzaam opgebouwd worden door repeterend werk, onjuiste houding of belastende sporten.

Een andere oorzaak is emotionele overbelasting. Hierbij kunnen verdriet van dierbare, shock, echtscheiding, verstoorde relaties en andere ingrijpende gebeurtenissen ten grondslag liggen aan de reeds onstane fysieke klachten.  

Als laatste wil ik benoemen dat chemische overbelasting direct een invloed kan hebben op hoe wij ons voelen. Denk hierbij aan overgevoeligheid voor schadelijke stoffen die wij inademen, nuttigen of via de huid opnemen. Insecticiden, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en cosmetica zijn hier voorbeelden van.

Het gevolg van vastgezette spierspanning is dat het lichaam steeds minder efficiƫnt gaat functioneren en er ontstaat een negatieve spiraal. Het lichaam herstelt minder snel, er is sprake van uiteenlopende klachten (vaak vage klachten) en er is geen levensenergie meer. Zo raakt men steeds meer verwijderd van een optimale gezondheid.

De Techniek

De Body Stress Techniek is een zachte maar uiterst efficiĆ«nte behandelwijze en zorgt ervoor dat de opgebouwde spierspanning kan worden los gelaten. De communicatie via het zenuwstelsel wordt hersteld en dat zorgt ervoor dat ons zelfherstellend vermogen beter kan functioneren.

De BSR techniek is gebaseerd op een diep respect voor de wijsheid van ons lichaam en het aangeboren vermogen om te genezen.

Tijdens het eerste consult vindt er een uitgebreid intake gesprek plaats. Tevens bestaat dit consult uit een eerste lichaamsgerichte behandeling. Hierbij zal eerst de spierspanning worden gelokaliseerd. Daarna wordt het lichaam gestimuleerd om de spanning los te gaan laten. Dit gebeurd door lichte maar zeer besliste, handmatige drukimpulsen op de juiste plekken in de juiste richting. Dit zet een proces van loslaten en herstellen in gang. Het proces wordt standaard opgestart met drie behandelingen, te weten op dag 1, 4 en 11. De noodzaak voor de vervolgbehandelingen en frequentie is afhankelijk per individu en is dus voor iedereen verschillend. Wanneer body stress gedurende langere tijd (mogelijk al jaren) aanwezig is, zal de behandelperiode over het algemeen wat langer zijn.

 

De Body Stress Release Associatie Nederland heeft een eigen, overkoepelende website; www.bodystressrelease.nl.