Praktijk voor Natuurlijk Gezond Zijn
Alphen aan de Rijn

Kruiden en Voeding

De kwaliteit van ons voedsel is de afgelopen jaren sterk veranderd. Vaak is het voedsel lang houdbaar en bevatten onze levensmiddelen veel toevoegingen in de vorm van geraffineerde suikers, kleur-en smaakstoffen. Chemische stress kan direct gerelateerd worden aan wat we binnenkrijgen en zo kan ons voedsel (en vooral de toevoegingen) klachten veroorzaken en ons ziek maken. Wat we eten kan dus een grote bron van stress opleveren omdat we niet die voedingsstoffen binnenkrijgen die zo noodzakelijk zijn voor onze gezondheid. Ook verkeerde keuze van voeding, kan zorgen voor verzuring van ons lichaam met alle krachten die daarbij horen. Velen ongemakken ontstaan door voeding zijn o.a. moeheid, hoofdpijnen, concentratieproblemen, verzuurde spieren, onrust en natuurlijk overgewicht.


Ontdek de kracht van Kruiden

Al velen duizenden jaren is de geneeskrachtige werking van kruiden bekend. Bovendien geven kruiden smaak aan ons voedsel. Iets wat zo puur is en vaak direct voor handen! Kruiden hebben vaak interessante en vooral geneeskrachtige inhoudsstoffen die we kunnen aanwenden om onze gezondheid een positieve impuls te geven, niet alleen bij lichamelijke ziekten maar ook bij een disbalans op emotioneel gebied. Er zijn tal van ogenschijnlijk eenvoudige kruiden die gemakkelijk groeien in onze, soms kleine stadstuinen, die zeer waardevol kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan Rode Zonnehoed (Echinacea), ideaal als de griep en verkoudheden weer de kop opsteken, om onze weerstand te verhogen maar ook ideaal voor het behandelen van een koortslip. Bovendien bevatten de planten vaak stoffen die qua chemische samenstelling erg lijken op stoffen in het menselijk lichaam.  Dit betekent dat er minder kans is op bijwerkingen bij het gebruik van kruiden als medicijn.

Terug naar onze wortels

Om een gezond en fit leven te hebben, is het noodzakelijk om terug te keren naar onze basis door zo natuurlijk mogelijk te eten, stress zoveel mogelijk te vermijden, rust en regelmaat te creëren en te doen waar je blij van wordt! Het is een cliché maar soms echt uitdagend om in deze hectische maatschappij dit te realiseren.  Mochten er  klachten ontstaan op het gebied van gezondheid, dan nodig ik je graag uit om te kijken naar natuurlijke oplossingen zoals kruiden, mineralen en voeding kan bieden. 

De praktijk Natuurlijk Gezond Zijn houdt zich al jarenlang bezig met deze thema’s en biedt ondersteuning op basis van natuurlijke behandelingen in de vorm van Body Stress Release, Kruidengeneeskunde & mineralen en voedingsadviezen.